Η Εταιρεία μας

Η SPEK ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της μελέτης, κατασκευής και παραγωγής εξαρτημάτων, μηχανισμών και συστημάτων που έχουν εφαρμογή στα είδη υγιεινής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 από τον Ν.Κασσόρη με 20ετή γνώση και πείρα στην κατασκευή καλουπιών και τη διαχείριση των μηχανών παραγωγής, και τους Σ.Περιβολάρη και Ε.Σοφιανό με αντίστοιχη εμπειρία στην αγορά υδραυλικών και ειδών υγιεινής. Με αυτή τη συνεργασία επετεύχθησαν οι στόχοι τους, οι οποίοι ήταν να καταστήσουν τα προϊόντα SPEK ως τα πλέον ανταγωνιστικά σε τιμή και ποιότητα στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρεία κατέχει υψηλή θέση στην εγχώρια αγορά και με προοπτικές εξάγει σε διάφορες χώρες όπως στην Αίγυπτο, Ρουμανία, Κύπρο, Ιταλία, Συρία, Μάλτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια.
Η SPEK σήμερα διατηρεί και δημιουργεί συνεργασίες με ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες με μοναδικό κριτήριο την σχέση ποιότητας – τιμής των προϊόντων τους. Η εξειδίκευσή μας στον τομέα των υδραυλικών ανταλλακτικών προϊόντων και εξαρτημάτων που έχουν εφαρμογή στα είδη υγιεινής, έχει ως στόχο την κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, παρέχοντας αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η SPEK οδηγείται από το πάθος της για τη βελτίωση της καθημερινότητας, με τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας, η υπεροχή μας βασίστηκε στην ικανότητά μας να διακρίνουμε νέες καινοτόμες ιδέες και να τις υλοποιούμε μέσα από τη χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών. Eπενδύουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, την υψηλή ποιότητα, και στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στους καταναλωτές προσφέροντας, καθημερινά, προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Ενισχύουμε τα Ελληνικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν το μοναδικό μας εταιρικό αποτύπωμα, σε κοινωνία και οικονομία. Εμείς στη SPEK αγκαλιάζουμε το μέλλον. Ενα μέλλον που χαρακτηρίζεται από καινοτομίες, εξωστρέφεια όπου η τεχνολογία και ο σχεδιασμός συνεργάζονται για να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.


Η επιχείρηση SPEK ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΒΕΕ που εδρεύει/δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη μορφή επιχορήγησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (100% Δημόσια Δαπάνη) της επένδυσης είναι 40.000,00 €, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1990
6 Μαΐου

Ίδρυση εταιρείας από Ν. Κασσόρη- Ε. Σοφιανό- Σ. Περιβολάρη

1 Ιουνίου

Παραγωγή πλαστικού φλοτερ και φλοτερ βαρεως τύπου

 
1991
1 Ιουνίου

Παραγωγή μηχανισμού αέρος

 
1992
1 Ιουνίου

Πρώτες εξαγωγές της Εταιρείας

 
10 Ιουνίου

Νέα μηχανή για παραγωγή σιφονιού σπιράλ

 
1994
1 Ιουνίου

Παραγωγή πλαστικό καζανάκι ΤΡΙΤΩΝ

 
1996
1 Ιουνίου

Παραγωγή μηχανισμού DUO SPEK

 
6 Ιουνίου

Καταχώρηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

 
2005
1 Ιουνίου

Παραγωγή καζανάκι στρογγυλό

 
2008
1 Ιουνίου

Παραγωγή πλήρη γκάμα από λάστιχα

 
2 Ιουνίου

Αγορά οικοπέδου 8.100 τμ στο Σχηματάρι

 
2010
1 Ιουνίου

Μεταφορά στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

 
2 Ιουνίου

Δημιουργία νέου κέντρου διανομής

 
2012
1 Ιουνίου

Αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού

 
2 Ιουνίου

Απόκτηση πιστοποιητικών ISO/DQS

 
9 Ιουνίου

Αρχή εφαρμογής πλήρης διαδικασίας ανακύκλωσης.

 
2013
1 Ιουνίου

Παραγωγή νέων προϊόντων με βάση κουμπωτού

 
10 Ιουνίου

Παραγωγή νέας σειράς προϊόντων ΝΕΜΟ

 
2017
1 Ιουνίου

Παραγωγή πλαστικό καζανάκι SABRINA

 
2021
1 Ιουνίου

Μελέτη-επέκταση νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων